Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Від початку року вже більше 2300 прикарпатців долучилися до виконання суспільно корисних робіт

Дата: 08.07.2024 14:31
Кількість переглядів: 107

Фото без описуЗ 1 січня 2024 року Івано-Франківською обласною службою зайнятості укладено вже 351 договір на суспільно корисні роботи, до виконання яких залучено 2361 особу, в тому числі 572 внутрішньо переміщену особу.

Від початку запровадження на Прикарпатті суспільно корисних робіт в рамках урядового проєкту «Армія відновлення» за період з 03.03.2023 по 03.07.2024 Івано-Франківською обласною службою зайнятості укладено 562 договори на суспільно корисні роботи, до яких залучено 3565 осіб з числа зареєстрованих безробітних, в тому числі  683 внутрішньо переміщені особи.

Найчастіше безробітних Івано-Франківщини залучають до виконання таких видів суспільно корисних робіт: надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру; заготівля дров для опалювального сезону; виготовлення маскувальних сіток; організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій; розвантажування, фасування та роздача гуманітарної допомоги; ремонт і будівництво житлових приміщень; ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об'єктах забезпечення життєдіяльності; надання послуг в пунктах незламності; роботи з підтримання у готовності укриттів; виготовлення заготовок з дроту (сталевого дробу) для потреб ЗСУ; консервування продукції для потреб ЗСУ; роботи з пошиття та виготовлення військового одягу, засобів індивідуального захисту; ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів; упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

До суспільно корисних робіт залучаються зареєстровані безробітні, а також незайняті внутрішньо переміщені особи працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного.

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами укладається строковий трудовий договір. Оплата праці здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та не може бути нижчою мінімальної заробітної плати, а також не може перевищувати півтора розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування.

Працівники обласної служби зайнятості і надалі продовжують активну роботу щодо залучення до суспільно корисних робіт ще більшої кількості працездатних осіб, адже організація та проведення суспільно корисних робіт в умовах сьогодення – це не лише додатковий дохід для працездатних громадян, а й вагомий внесок на підтримку економіки країни.

Якщо у вас виникають будь-які питання щодо укладання договору на проведення суспільно корисних робіт, зверніться до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

(0342) 72 21 00

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь