Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цінова ситуація на споживчому ринку у березні 2024 року

Дата: 17.04.2024 09:26
Кількість переглядів: 111

Фото без описуГоловне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє.  За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у березні 2024р. порівняно із лютим 2024р. в області становила 0,9%, з початку року – 1,6%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 0,5% та 1,2% відповідно.

У березні п.р. приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,1% зафіксовано у всіх регіонах України.

На споживчому ринку області у березні 2024р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%. Найбільше (на 3,7%) подорожчали фрукти. На 2,8–0,3% зросли ціни на яловичину, макаронні вироби, рис, молоко, хліб, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби. Водночас на 12,6% подешевшали яйця, на 2,2–0,2% знизилися ціни на цукор, продукти переробки зернових, соняшникову олію, сир і м’який сир (творог), сало, овочі, маргарин, свинину, м'ясо птиці.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,6%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 0,7%, алкогольні напої – на 0,4%.

Одяг  і  взуття  подорожчали  на  13,0%,  зокрема,  взуття  –  на  15,5%, одяг  –  на  10,4%.

Ціни на транспорт зросли на 1,7% в основному через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 6,7%, а також палива та мастил – на 2,8%.

У  сфері  зв’язку  ціни  зросли  на  1,5%,  що  пов’язано  з  підвищенням тарифів  на  місцевий  телефонний  зв'язок  на  15,7%.

Підвищення  цін  на  різні  товари  та  послуги  на  2,1%  в  першу  чергу зумовлене  подорожчанням  ритуальних  послуг  на  9,3%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь