Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В ході прес-конференції, організованої ГО «Українська Асоціація Маркетингу», обговорили захист прав дітей та підлітків від впливу реклами нездорової їжі

Дата: 22.03.2024 14:24
Кількість переглядів: 79

Фото без опису19 березня 2024 року  відбулась онлайн прес-конференція, організована ГО «Українська Асоціація Маркетингу», щодо реалізації проєкту «Гармонізація української політики впровадження регулювання маркетингу харчових продуктів з європейською практикою захисту прав дітей та підлітків від впливу реклами нездорової їжі».

До участі в заході долучилась завідувач сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства, пробірного контролю  Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Валентина Сенчук.

Проєкт впроваджується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

В ході конференції висвітлено актуальність проєкту, яка зумовлена необхідністю гармонізувати напрацьовані європейські практики застосування нормативних і добровільних обмежень маркетингу нездорової їжі серед дітей та підлітків із українським ринком для входження України до єдиного ринку ЄС та наближення законодавства до актів ЄС.

Нагадаємо, що Головне управління Держподспоживслужби в Івано-Франківській області, здійснює контроль за дотриманням законодавства України про рекламу у межах своїх повноважень в частині захисту прав споживачів реклами.

Реклама – це інформація про особу, ідею та/або товар, розповсюджена за грошову чи іншу винагороду або з метою самореклами в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена, щоб сформувати або підтримати у прямий (пряма реклама, телепродаж) або непрямий (спонсорство, розміщення товару (продакт-плейсмент) спосіб обізнаність споживачів реклами та їхній інтерес щодо таких особи, ідеї та/або товару.

У випадках, коли реклама вводить або може ввести в оману чи завдати шкоди особам, державі чи суспільству внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, замовчування, порушення вимог щодо часу, місця і способу розповсюдження, слід звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області: вул.Берегова, 24, м.Івано-Франківськ або за тел. (034) 528398.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь