Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги суб'єктів господарювання та споживачів: поновлено перевірки деяких видів продукції у сфері державного ринкового нагляду

Дата: 22.03.2024 14:18
Кількість переглядів: 25

Фото без описуГоловне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу:  08 березня 2024 р. Кабінет Міністрів України  прийняв постанову № 261, згідно якої поновлено заходи державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану.

Йдеться про поновлення проведення  заходів державного ринкового нагляду таких видів продукції, щодо яких Держпрожспоживслужба здійснює державний ринковий нагляд:

  • побутові лампи неспрямованого випромінення;

  • низьковольтне електричне обладнання;

  • обладнання, яке відповідає належному рівню електромагнітної сумісності.

Відповідно до статті 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» органи ринкового нагляду проводять такі перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів:

1) планові – згідно із секторальними планами ринкового нагляду;

2) позапланові – за зверненнями споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів), об’єднань суб’єктів господарювання, у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, і відсутня інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано, але міститься інформація, за якою може бути встановлено розповсюджувача, у якого було придбано (виявлено) таку продукцію.

Тож однією із підстав для проведення позапланової перевірки у сфері державного ринкового нагляду є звернення споживачів (користувачів).  Форму звернення можна завантажити на офіційному вебсайті Головного управління за посиланням https://vetif.gov.ua/images/documents/ffff/forma_zvern_ZPS.pdf

Звернення можна подати до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою: вул. Берегова, 24, м. Івано-Франківськ, або надіслати поштою чи електронною поштою на адресу ifdergprod@vetif.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь