Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

16 учасників бойових дій здобудуть нові знання в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

Дата: 02.01.2024 12:43
Кількість переглядів: 59

Фото без описуСьогодні, 19 грудня 2023 року, в Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ стартувало навчання для 16 учасників бойових дій, які набудуть нових компетенцій на курсах цільового призначення за напрямом підготовки «основи бізнес-планування» - 10 осіб та «організація трудових відносин в умовах воєнного стану» - 6 осіб.

Дане навчання відбуватиметься в рамках експериментального проєкту підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання.

Нагадуємо, що 19.09.2023 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15.09.2023 № 984, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти  Державної служби зайнятості.

Дія цього Порядку поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які є застрахованими особами.

Професійне навчання здійснюється в закладах освіти Державної служби зайнятості шляхом професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, у тому числі на курсах цільового призначення.

Вибір професії або програми підвищення кваліфікації здійснюється з переліку професій та програм підвищення кваліфікації для професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, сформованого Державним центром зайнятості https://is.gd/ZHvm7u, https://is.gd/oFh4o6.

Строк професійного навчання визначається робочими навчальними планами та освітніми програмами і не може перевищувати шість місяців.

Фінансування даного професійного навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Навчання даної категорії осіб можна пройти у 8 центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за 95 професіями у містах:  Івано-Франківськ, Дніпро, Львів, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Харків.

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

 (066) 3711836


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь