Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2023 12:49
Кількість переглядів: 140

Фото без описуМетою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня, є підвищення поінформованості громадськості про ВІЛ/СНІД та спонукання до виявлення толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД. 

Головне управління статистики інформує. В Івано-Франківській області упродовж 2022 року на ВІЛ-інфекцію обстежено 57,5 тис. осіб, в результаті якого взято під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції 134 особи (у тому числі 24 особи – зі встановленим діагнозом СНІД), з них 74% інфіковані статевим шляхом, 11% – парентеральним, зокрема внаслідок уведення  наркотичних речовин ін’єкційним шляхом,          15% – діти, народжені жінками, яким встановлено діагноз ВІЛ-інфекція.

На кінець 2022 року під диспансерним наглядом перебували                   1272 особи (755 чоловіків та 517 жінок), які живуть з ВІЛ-інфекцією, у тому числі 403 особи – зі встановленим діагнозом СНІД, з яких 2% складають діти у віці 0–17 років;  822 особи проживали у міській місцевості, 450 – у сільській місцевості. Найбільша кількість осіб, які живуть з ВІЛ-інфекцією (74%) припадала на вікову групу 25–49 років.  

За дев’ять місяців поточного року взято під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції 108 осіб, з них 17 – зі встановленим діагнозом СНІД. За цей же період під диспансерним наглядом перебувало 1311 осіб, які живуть з ВІЛ-інфекцією, з них із встановленим діагнозом     СНІД – 392 особи.            

Протягом останніх вісімнадцяти років хвороба, зумовлена вірусом імунодефіциту, посідає друге  місце  серед  причин  смерті  класу інфекційних  та  паразитарних  хвороб. Вперше смерть від СНІДу на Прикарпатті було  зареєстровано  у  2001  році (2 особи). У 2022 році від цієї недуги в області померло 15 осіб ( 9 чоловіків та 6 жінок), за дев’ять місяців поточного року – 14 осіб.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь