Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Смачна профілактика тромбів: продукти, що розріджують кров

Дата: 01.12.2023 10:13
Кількість переглядів: 212

Фото без описуГуста, в’язка кров небезпечна для здоров’я. Уповільнений кровотік призводить до кисневого голодування внутрішніх органів і до утворення тромбів.

Для розрідження крові багато використовують аспірин, але мало хто знає, що крім користі він приносить шкоду. Закріплюючись на стінках шлунка, частинки аспірину проникають в стінку шлунка та утворюють виразки.

Тому фітотерапевти і народна медицина використовують в якості джерела аспірину відвари листя малини і чорної смородини. Саліцилова кислота міститься в багатьох фруктах і овочах, проте, в кількості, недостатній для істотного впливу на згортання крові. Слід пам’ятати також і про те, що важливо знизити вживання харчових продуктів, багатих вітаміном К, так як вони, навпаки, сприяють згортанню.

Серед них насамперед потрібно назвати плоди чорноплідної горобини. Є вітамін К у шпинаті, салаті та іншої харчової зелені. Якщо у вас кров густа, слід врахувати, що продукти, багаті вітаміном К роблять, її ще густіше. Жири риб сприяють не тільки розрідженню крові, але і розсмоктуванню вже наявних тромбів і склеротичних бляшок. Лікарі радять їсти рибу не менше 3-4 разів на тиждень. Перевагу слід віддавати жирним сортам.

Слідкуйте, щоб в продуктах харчування містився йод (обов’язково їжте регулярно морську капусту: суху подрібніть на кавомолці і 1 раз на день по 1 ч. л., замість солі з їжею.), він зменшує в’язкість крові, підвищує тонус судин. Розрідженню крові сприяють продукти, які містять таурин, який нормалізує кров’яний тиск. Його багато в морепродуктах і морській рибі.

Додайте в раціон волоські і мигдальні горіхи (по 1 ст. л. в день). Вживання часнику в їжу зменшує в’язкість крові. Включіть в свій раціон диню, грейпфрут, червоний болгарський перець і помідори. Сприяють розрідженню крові трава буркуну, гінкго білоба, черешня і вишня і ін

Чудово розріджує кров червоне сухе вино. По келиху вина в день з їжею — відмінний засіб. Перець чилі містить вітаміни А і Е, калій і фолієву кислоту, які чудово розріджують кров і запобігають серцево-судинні захворювання.

Пийте щодня апельсиновий сік не більше 120 мл — це відмінний засіб для розрідження крові, а також джерело вітаміну С. Тільки врахуйте, що апельсиновий сік протипоказаний при виразковій хворобі шлунка і гастриті з підвищеною кислотністю. Взяти 250 г очищеного часнику, додати 300 г меду. Настояти 3 тижні і приймати по 1 ст. л. 3 рази в день за 40 хвилин до їжі.

Пожувати 1/2 ч. л . сухих квіток гіркого полину і запити 1 склянкою кефіру. Робити так 1 тиждень щовечора о 21 год. Потім влаштувати перерву на 7-10 днів. Засіб також чистить печінку і відновлює імунітет. Добре допомагають розріджувати кров коріння тутовника (шовковиця).

Взяти 200 г свіжих коренів тутовника подрібнити і промити. Покласти в емальовану каструлю, залити 3 л холодної води і залишити на 1 годину. Потім поставити на повільний вогонь, потримати 15 хвилин після закипання, зняти з вогню, остудити, процідити і поставити в холодильник. Приймати 5 днів по 200 р. З рази на день до їжі,потім робити перерву на 2-3 дні. Таким чином необхідно пропити 2-3 курси. Пророщена пшениця розріджує кров.

Щодня з’їдайте мінімум 1 ст. л. пророщеної пшениці, бажано додавати в овочеві салати + 1 ч. л. лляної олії (джерелом омега-3-ненасичених жирних кислот). Зерна пшениці кілька разів ретельно промити за 24 години до вживання. Повновагі, змочені при промиванні зерна не спливають, вода зливається з плоского судини вільно. Зливаючи воду останній раз, слід залишити її в посудині в такій кількості, щоб вона була на рівні верхнього шару зерна, але не покривала його вщерть. Посудину в такому стані ставиться в тепле, але не гаряче місце, покривається не дуже щільно паперовою серветкою.

При лікуванні пророслими зерновими паростками необхідно скоротити споживання хліба і борошняних виробів. Якщо за один прийом вжита не вся пшениця (проросла), її можна зберегти в холодильнику, але не більше 2-3 днів. Вона повинна бути накрита серветкою і достатньо зволожена. Якщо ви регулярно будете їсти такий салат, то ви ще й оздоровити весь організм, поліпшити зір, а результати аналізу крові вас дуже порадують.

Кориця та імбир розріджують кров. Вам знадобиться: свіжий корінь імбиру (приблизно 4 см), щіпка кориці (на кінчику ножа), 1 ч. л. зеленого чаю. Залити 0,5 л окропу, дати настоятися, процідити додати половинку лимона і мед за смаком. Випити протягом дня.

Будьте здорові…

Фото без опису

Біолог  санітарно-гігієнічної лабораторії 

Івано-Франківського районного відділу

ДУ « Івано- Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Лілія РОШКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь