Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В селі Обертинської громади встановлено випадок сказу

Дата: 30.06.2023 13:23
Кількість переглядів: 177

Фото без описуІвано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області встановлено сказ кота, який належав громадянину  одного із сіл  Обертинської селищної громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 27.06.2023 р. № 000995 п.м./23).

Спеціалістами Тлумацького відділу Івано-Франківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та служби ветеринарної медицини району проведено епізоотичне розслідування за даним випадком.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено межі неблагополучної території, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

До уваги власників домашніх тварин

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. 

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь