Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Куріння кальяну шкодить вашом у здоров’ю

Дата: 12.05.2023 09:30
Кількість переглядів: 148

Фото без описуПлануєте відвідати заклад, у якому зокрема подають кальян? В такому випадку варто пам’ятати, що перебування в приміщенні, де курять кальян, завдає такої ж серйозної шкоди, як і власне куріння.

Пасивне куріння може спричинити запаморочення, отруєння, головний біль, ураження дихальних шляхів, а при постійному вдиханні - навіть ішемічну хворобу серця й рак легень. Дим від кальяну складається з газів, які не мають кольору, запаху, тож пасивні курці відчувають лише солодкуватий запах ароматизаторів. 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує, що відповідно до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»  куріння кальянів дозволене тільки у спеціально відведених місцях, які не мають потреби відвідувати люди, що не курять.  У  приміщеннях кафе, барів і ресторанів куріння кальянів заборонено.

Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує: сесія куріння кальяну завдає такої ж шкоди, як і сто викурених сигарет. Курець кальяну вдихає в 30–40 разів більше диму, ніж курець сигарети. Смако-ароматичні домішки суміші для кальяну також покликані полегшити вдихання більшої кількості диму. 

Кальян - це тютюновий виріб, який містить нікотин. Тривале вживання кальяну прямо пов’язане з нікотиновою залежністю, що може стати причиною вживання кількох тютюнових виробів одночасно. Безпечного куріння не існує. 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області закликає: дотримуйтесь антитютюнового законодавства - бережіть здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь