Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Результати проведення моніторингу у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини на Прикарпатті

Дата: 19.04.2023 15:51
Кількість переглядів: 69

Фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, керуючись законами України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров′я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», протягом першого кварталу 2023 року проводився моніторинг закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, постачальників харчових продуктів у заклади дошкільної та середньої освіти, операторів ринку з виробництва та реалізації харчових продуктів рослинного походження, зокрема пекарень та хлібокомбінатів.

Під час моніторингу закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення і відпочинку та постачальників харчових продуктів до цих закладів основну увагу звертали на такі питання:

- оцінки стану запровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів і контроль у критичних точках (НАССР) у харчоблоках та їх дієвість;

-  виконання програм лабораторного контролю.

Моніторинг проведено у 370 суб′єктів господарювання, в тому числі 98 дошкільних закладів освіти, 194 заклади загальної середньої освіти та 78 суб′єктів господарювання, які здійснюють постачання харчових продуктів у заклади дошкільної та середньої освіти.

За результатами збору інформації виявлено порушення у 292 об′єктах, що становить 79% від обстежених.

Під час моніторингу пекарень та хлібокомбінатів звертали увагу на питання:

- наявність реєстрації потужності, як оператора ринку харчових продуктів;

- санітарний стан виробничих та складських приміщень;

- дотримання гігієнічних вимог під час виробництва.

Моніторингу провели у 87 суб′єктах господарювання, які здійснюють діяльність на території області. За результатами проведеного моніторингу виявлено порушення у 68 операторів ринку, що складає 78 % від обстежених.

Всім суб′єктам господарювання, де виявлені порушення під час збору інформації щодо забезпечення належних та стабільних умов провадження діяльності, надано рекомендації щодо усунення виявлених невідповідностей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь