Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Водопостачання населення м. Івано-Франківська та якість питної води.

Дата: 14.02.2023 11:29
Кількість переглядів: 106

   Фото без описуКонтроль якості питної води в м. Івано-Франківську проводиться згідно Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», Постанови КМУ № 391 від 30.03.98р. «Про затвердження Положення про державну систему моніторингу довкілля», ДСанПІН 2.2.4-171-10 « Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною.»

     У зв´зку з введенням з 24 лютого 2022року воєнного стану в Україні проводиться щоденний моніторинг якості та безпечності питної води, що подається населенню з водопровідної контрольної точки  за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

     Міський водогін  КП «Івано-Франківськводоекотехпром» , як об´єкт підвищеного епідризику, знаходиться на постійному контролі служби ДУ  «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ». Лабораторний контроль за якістю води здійснюється лабораторією Івано-Франківського районного відділу ДУ « Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ».    

    Згідно плану моніторингового дослідження проби води відбираються з міської мережі водогонів м. Івано-Франківська, до якої відносяться насосна станція 2 підйому, перекачувально-насосні станції ( ПНС ) в мікрорайонах   «Хриплин», « Каскад», « Пасічна», та водопровідний кран по вул. Арсенича-Березовського Миколи,6.

       В 2022 році  з водопровідної мережі КП «Івано-Франківськводоекотехпром» досліджено 636 проб води, з них 301 проб по фізико-хімічних показниках та 335 проб по мікробіологічних показниках, включаючи визначення нітратів у воді.  По даних лабораторних дослідженнях нестандартних проб води не було. Крім того, з водопровідної мережі  КП «Івано-Франківськводоекотехпром» досліджено  24 проб води за паразитологічними показниками. Досліджувані проби води відповідали ДСанПІН 2.2.4-171-10 « Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною». 

 

Лікар  із загальної гігієни Івано-Франківського

районного відділу   ДУ «  Івано-Франківський

ОЦКПХ МОЗ »

Мікула Ю.С.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь