Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХОЛЕРА

Дата: 19.07.2022 14:05
Кількість переглядів: 186

 В наш скрутний час, в умовах війни, з переміщенням людей,  побутовими умовами проживання,  високою температурою повітря викликає занепокоєння виникнення особливо небезпечного інфекційного захворювання – холера.

Фото без опису

              Холера – це небезпечне захворювання, яке може спричинити важку гостру водянисту діарею із зневодненням.

              Людина може захворіти на холеру після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholera.

                                 Щоб не захворіти на холеру:

  • Обов?язково використовуйте чисту та безпечну воду для пиття та приготування їжі.

  • Ретельно готуйте і безпечно зберігайте їжу.

  • Часто мийте руки водою з милом, коли повертаєтесь додому, після відвідування туалету, перед і під час приготування їжі та прийому їжі.

  • Перевіряйте наявність ознак того, що ваша вода може бути безпечною: чи виглядає вона каламутною, чи має незвичний запах, смак?

  • Використовуйте  бутильовану  воду, якщо це можливо.

  • Відфільтруйте воду, якщо вона виглядає брудною: використовуйте фільтр для води, чисту тканину, паперовий рушник або фільтр для кави. Або ж дайте воді відстоятися у посудині і злийте чисту воду.

  • Пам?ятайте, що видалення домішок не робить воду придатною для пиття. Тому перед вживанням завжди кип?ятіть воду або дезінфікуйте її.

                                                Дезінфікування води :

  •  Кип?ятіння води – найефективніший спосіб знищити мікроби і зробити її придатною до пиття.

  • Кип?ятіть воду до утворення бульбашок на поверхні. Дайте охолонути воді природним шляхом, не додавайте лід.

  • Зберігайте питну воду безпечно у чистій щільно закритій тарі, щоб уникнути повторного забруднення.

                                    Безпечність їжі

  • Підтримуйте чистоту зони  приготування і зберігання їжі.

  • Відокремлюйте сиру їжу від готової.

  • Ретельно проводьте термічну обробку їжі.

  • Зберігайте  їжу правильно.

  • Використовуйте безпечну воду та свіжі продукти.

 

Лікар – епідеміолог ІФ РВ

ДУ «ІФ ОЦКПХ МОЗУ»     

Людмила ОНУФРЕЙЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь