Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Яких шкідників та хвороб очікувати в посівах сільськогосподарських рослин у квітні – прогноз спеціалістів Держпродспоживслужби Івано-Франківщини

Дата: 15.04.2022 09:44
Кількість переглядів: 268

Агрокліматичні умови зимового періоду 2021-2022 років були сприятливими для перезимівлі шкідників та хвороб сільськогосподарських культур.

Фото без опису

Погодні умови протягом березня для подальшого розвитку озимих культур та багаторічних трав, а також для сівби ранніх ярих зернових та зернобобових культур були задовільними.

Попередні дані фітосанітарного моніторингу свідчать про добру перезимівлю основних шкідників та задовільний фізіологічний стан переважної більшості з тих, що збереглися. Вони в свою чергу, за сприятливих агрокліматичних умов спроможні відновити численну та якісну популяцію. А тому моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських рослин набуває важливого значення для подальшого регулювання чисельності шкідливих організмів з метою мінімізації негативної дії їх на врожаї.

 

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини підготували детальний прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту основних сільськогосподарських рослин у господарствах області у квітні 2022 року, який можна завантажити за  посиланням.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь