Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як обрати якісні та безпечні харчові продукти до святкового столу: Держпродспоживслужба Прикарпаття рекомендує

Дата: 24.12.2021 14:54
Кількість переглядів: 266

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, і господині вже починають складати меню та закуповувати харчові продукти. На сьогодні маємо різноманітний їх вибір. До продуктових магазинів, на сільськогосподарські ринки завозяться продукти у значно більших, ніж зазвичай, обсягах та проводяться улюблені багатьма розпродажі і святкові акції. Як розібратися у їх великому асортименті, як обрати якісні та безпечні харчові продукти до святкового столу та запобігти харчовим отруєнням?

Фото без опису

Незважаючи на піднесений настрій у передчутті свята, споживач при купівлі будь-яких продуктів харчування, особливо акційних, повинен бути уважним, щоб не зіпсувати неякісним продуктом святковий стіл.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області радять пильно вивчати продукт, який купується, особливу увагу звертати на маркування, зокрема, на  склад, на  дату кінцевого споживання.

Перш ніж віддати гроші за продукти, придивіться до умов їх реалізації.  Звертайте увагу на дотримання правил гігієни продавцем: чи тримає він у чистоті своє торгове місце, чи дотримується правил викладки товару на вітрині, чи забезпечено дотримання температурних режимів та умов зберігання харчових продуктів. Уникайте купівлі продуктів у закладах торгівлі, в яких нехтують правилами гігієни.

Звертайте увагу на зовнішній вигляд харчових продуктів. Деформовані банки, зім’яті та розірвані упаковки, завітрені з неприємним запахом продукти - це ознаки порушення умов зберігання, що призводить до пошкодження товару. 

Щодо кулінарних виробів, то покупець має право запитати, коли і з чого вони були виготовлені, дізнатись про термін їх придатності, умови зберігання, тобто отримати всю інформацію, яку містить запакована продукція.

Радимо закуповувати тільки ті продукти, які вам знадобляться для приготування святкових страв, і які дійсно будуть використані до кінця зазначеного виробником терміну.

Зберігайте чеки, щоб при необхідності довести факт придбання неякісного харчового продукту. Про всі порушення в закладах торгівлі повідомляйте Держпродспоживслужбу області.

Для безпеки і профілактики харчових отруєнь утримайтеся від купівлі продуктів непривабливого зовнішнього вигляду і сумнівної якості. Уникайте місця стихійної торгівлі.

І в жодному разі не забувайте про виконання заходів безпеки в умовах коронавірусної пандемії: обов’язково користуйтеся у закладах торгівлі захисними масками, дезінфікуйте руки, забезпечуйте соціальну дистанцію у чергах.

Вдома також дотримуйтеся правил зберігання  харчових продуктів, технології приготування страв та термінів  їх споживання.

Сподіваємося, ці нескладні правила допоможуть вам зорієнтуватися, як обирати продукти правильно і з користю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь