Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про стан забезпечення населення Івано-Франківського району питною водою в 2021

Дата: 13.09.2021 13:39
Кількість переглядів: 335

Протягом січня-серпня 2021 року Головним  управлінням  Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області проведено в Івано-Франківському районі 5 планових, 3 позапланових  заходів  державного нагляду (контролю) у сфері питного водопостачання та 10  комісійних обстежень . За результатами проведених перевірок виявлено наступні недоліки: не вирішено питання щодо розробки проекту про організацію зони санітарної охорони джерела водопостачання водозабірних споруд, споруд з водопідготовки, не в повному обсязі забезпечено виробничий контроль у сфері питної води та питного водопостачання  на КП «Тлумачкомунсервіс»,  відсутні висновки держсанепідекспертизи на обладнання, устаткування, що використовуються у сфері питного водопостачання та водовідведення на КП «Тлумачкомунсервіс», не своєчасно пройдений періодичний медичний огляд працівників цеху водопостачання ДП «Рогатин-водоканал».

Фото без опису

Дослідження взірців води питної з централізованих водопроводів на відповідність вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» проводились  в ході здійснення планових, позапланових заходів державного нагляду в сфері дотримання вимог санітарного законодавства.

У 2021 році відібрано 43 проби води для дослідження за мікробіологічними показниками з централізованих водопроводів КП «Івано-Франківськводоекотехпром», КП «Тлумачкомунсервіс», ДП «Рогатинводоканал»,  КП “Богородчанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства”,   сільські водопроводи Тлумацької ТГ, та 36  проб води для дослідження за санітарно-хімічними показниками. Виявлено перевищення по твердості у 7–ми пробах води  з  централізованого водопроводу КП «Тлумачкомунсервіс», сільського водопроводу с. Підвербівці Олешівської сільської ради Тлумацької ТГ та невідповідність по мікробіологічних показниках у 6 пробах питної води:  КП “Богородчанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” (2 проби), сільського водопроводу с. Пуків Рогатинської ТГ (1 проба), КП «Івано-Фраківськводоекотехпром» (1 проба) та сільські водопроводи Тлумацької ТГ (2 проби) . Для дослідження за вірусологічними показниками було відібрано 15 проб питної води, які відповідали вимогам ДСаНПіНу 2.2.4.171-10.

З децентралізованого водопостачання (локальні водопроводи) відібрано 65 проб питної води: 33-на мікробіологічні показники, виявлено 9 нестандартних проб, 32 проби води на санітарно-хімічні показники, з яких 5 не відповідали вимогам ДСаНПіНу 2.2.4.171-10, та 11 проб на вірусологічні показники, позитивних знахідок не виявлено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь