Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Якщо посадові особи Держпродспоживслужби Івано-Франківщини порушили процедуру перевірки – звертайтесь на гарячу лінію або до органів Національної поліції

Дата: 09.11.2020 13:49
Кількість переглядів: 434

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання усіх форм власності: посадові особи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснюють планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) у формі перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та в інших формах, визначених Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

 

1. Відповідно до ч. 1 ст. 7 Закону для здійснення планового або позапланового заходу орган державного нагляду (контролю) видає наказ (рішення, розпорядження), який має містити найменування суб'єкта господарювання, щодо якого буде здійснюватися захід, та предмет перевірки.

Перед початком здійснення заходу посадові особи органу державного нагляду (контролю) зобов'язані пред'явити керівнику суб’єкта господарювання або уповноваженій ним особі (фізичній особі - підприємцю або уповноваженій ним особі):

-  посвідчення (направлення);

- службове посвідчення, що засвідчує посадову особу органу державного нагляду (контролю).

Посадова особа органу державного нагляду (контролю) без посвідчення (направлення) на здійснення заходу та службового посвідчення не має права здійснювати державний нагляд (контроль) суб'єкта господарювання.

Суб'єкт господарювання має право не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення заходу, якщо вони не пред'явили документів, передбачених цією статтею.

 

2.  Крім того, для отримання відомостей про масові явища та процеси, що відбуваються у сфері господарської діяльності, посадові особи можуть здійснювати діяльність пов’язану зі збором інформації, далі – моніторинг.

Для цього видається наказ Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в якому зазначається перелік питань, щодо яких проводиться збір інформації, може встановлюватись період в який необхідно провести збір інформації.

У випадку проведення моніторингу у вихідні, святкові або не робочі дні додатково видається наказ про залучення окремих працівників до роботи у вихідний, святковий або не робочий день/дні.

Тому посадова особа Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, яка проводить моніторинг повинна пред’явити:

- копію наказу про проведення моніторингу;

- службове посвідчення, що засвідчує посадову особу.

Тож закликаємо суб’єктів господарювання:

- стережіться шахраїв, не допускайте до перевірок невстановлених осіб, котрі не представили вам відповідні документи;

- якщо посадові особи районних, міських управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області порушують процедуру проведення перевірки чи моніторингового відвідування, схиляють вас до неправомірних домовленостей, вимагають грошової чи будь-якої іншої винагороди – звертайтесь на гарячу лінію Головного управління за тел. 0342-511389 або до органів Національної поліції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь