Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпродспоживслужба Прикарпаття закликає громадськість до участі в перевірках дотримання протиепідемічних вимог в закладах громадського харчування

Дата: 09.07.2020 10:39
Кількість переглядів: 380

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області в черговий раз інформує громадськість, представників бізнесу у сфері громадського харчування, ЗМІ, органи місцевого самоврядування щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування.

12 липня закінчується період християнського посту, так званий Петрів піст. В минулі роки на теренах області масово проводились весілля, інші розважальні заходи. На жаль, цього року свої корективи внесли карантинні обмеження, введені у зв’язку із поширенням захворювання на Covid-19.

Епідемічна ситуація в області щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію  залишається неблагополучною. Протягом останніх днів кількість хворих коливається в межах 45-55 осіб, наповненість ліжок в лікарнях досягнула критичної межі (м.Івано-Франківськ);  область, на жаль,  входить в так звану «червону» зону щодо захворюваності на Covid-19.

Відповідно до ситуації, Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій своїм протоколом № 29  від 30.06.2020 р. заборонила проведення на території області масових заходів (весілля, дні народження, хрестини, поминальні обіди тощо) в закладах громадського харчування в середині приміщень  більше 10 осіб  до 31.07.2020 р.

Дане рішення викликало неоднозначну реакцію серед представників ресторанного бізнесу, не зважаючи на те, що базувалось воно на нормативно-правових актах  - Постанові Кабінету Міністрів України  від 20.05.2020 р. № 392 зі змінами та  Постанові Головного державного санітарного лікаря України  В.Ляшка від 02.06.2020 р. № 32.

 

Зважаючи на ситуацію, Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму засіданні  07.07.2020 р. внесла зміни до п. 1 свого рішення  № 29 від 30.06.2020 р., виклавши його  в наступній редакції:

«організацію протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування проводити у відповідності до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 року № 32 та пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392»

Вказана Постанова Головного державного санітарного лікаря України не дозволяє проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо,  в яких беруть участь більше 10 осіб.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області, відповідно до Доручення Прем’єр Міністра України, практично кожного дня  проводить моніторингові перевірки (відвідування) закладів громадського харчування  на предмет дотримання  протиепідемічних заходів.  Власникам та керівникам закладів громадського харчування, які проводять масові заходи  (весілля, банкети тощо), було направлено пакет документів з метою ознайомлення їх з питаннями щодо дотримання протиепідемічних вимог в даних закладах. Крім того, фахівцями Служби розроблено перелік питань, відповідно до яких проводяться моніторингові відвідування та алгоритм їх проведення.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області закликає представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та просто небайдужих громадян краю долучитись до проведення 12 липня 2020 року моніторингових відвідувань закладів громадського харчування.

Звертайтесь до районних, міських управлінь, відділів Головного управління, або до уповноваженої особи -   Сендецького М.П. (050-6702529).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь