Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фізичних осіб-підприємців звільнено від сплати єдиного внеску і за травень 2020 року

Дата: 05.06.2020 13:07
Кількість переглядів: 512

В Головному управління ДПС в Івано-Франківській області інформують, що Законом України від 13 травня 2020 року №591-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» звільнено від сплати єдиного внеску за себе з 1 по 31 травня 2020 року фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Фото без опису

Крім того, продовжено термін незастосування штрафних санкцій за порушення сплати єдиного внеску та несвоєчасне подання звітності з єдиного внеску з 1 березня по останній календарний день місяця, в якому завершується дія карантину.

Нагадаємо, Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)» та Законом України від 30.03.2020 року № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)» передбачено звільнення від застосування штрафних санкцій та сплати єдиного внеску фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність за себе з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

При цьому, такі особи можуть прийняти самостійне рішення про сплату єдиного внеску за такі періоди. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за вказаний звітний період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь