Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Задекларувати минулорічні доходи громадяни можуть в Електронному кабінеті

Дата: 06.04.2020 10:36
Кількість переглядів: 449

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що незважаючи на запровадження карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, деклараційна кампанія – 2020 триває.

Фото без опису

Тобто, фізичні особи-резиденти, які впродовж 2019 року отримували доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) відповідно до умов трудового договору по сумісництву, від надання майна в лізинг, оренду або суборенду, у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна, від продажу рухомого чи нерухомого майна, у вигляді виграшів, призів та інших доходів, які підлягають декларуванню зобов’язані самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію про майновий стан і доходи до податкової служби за місцем реєстрації.

У разі, якщо платник податку проживає не за місцем реєстрації (прописки) – Декларація подається до контролюючого органу за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подавати за формою, затвердженою наказом Мінфіну України від 02.10.2015 № 859 з врахуванням змін і доповнень передбачених Наказом Міністерства фінансів України від 25 квітня 2019 року №177.

В Головному управлінні ДПС в області звертають увагу, що Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про  внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19) кампанія декларування доходів громадян продовжена до 1 липня 2020 року, а термін сплати задекларованих сум податків - до 1 жовтня.

Також, з метою зменшення поширення вірусної інфекції, податківці області рекомендують громадянами для подання декларації користуватись засобами електронного зв’язку, а саме Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, або через офіційний вебпортал ДПС.

Крім цього, нагадують, що ДПС України розроблено відеоуроки, які допоможуть платникам заповнити декларацію про майновий стан і доходи. Ознайомитись з відеоуроками можна на субсайті ГУ ДПС у розділі «Відеосюжети», на офіційній сторінці відомства в мережі Facebook або на Yotube каналі ДПС України за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YOhECvfE0Z4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь