Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НІ ! нелегальним засобам захисту рослин на Прикарпатті

Дата: 13.02.2020 15:29
Кількість переглядів: 509

12 лютого 2020 року управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області організовано семінар для осіб, діяльність яких безпосередньо пов’язана з роздрібною торгівлею пестицидами та агрохімікатами, насінням та садивним матеріалом.

Протягом даного заходу основна увага була приділена проблемам безпеки та наслідкам застосування фальсифікованих засобів захисту рослин в рамках інформаційної кампанії «СТОП нелегальні засоби захисту рослин».

З метою підвищення рівня обізнаності споживачів щодо запобігання придбання фальсифікованих (контрафактних) засобів захисту рослин, учасникам семінару були надані інформаційні буклети щодо можливих негативних наслідків під час придбання населенням фальсифікованих засобів захисту рослин.

Одним із питань було доведення до запрошених інформації щодо проведення моніторингу посівних якостей насіння, яке реалізується споживачам Прикарпаття. В рамках даного заходу буде проведено відбір зразків насіння з подальшим проведенням відповідних досліджень в ДУ «Івано-Франківська фітосанітарна лабораторія».

Учасникам семінару роз’яснили порядок здійснення державного нагляду (контролю) у частині роздрібної торгівлі засобами захисту рослин, насінництва та розсадництва, а також вимоги державних санітарних правил під час торгівлі пестицидами та агрохімікатами.

Актуальним для присутніх було повідомлення про проведення інформаційної кампанії «НЕ РИЗИКУЙ», що здійснюється в рамках Міжнародного року охорони здоров’я рослин. Мета – підвищення обізнаності мандрівників про ризики завезення з рослинами (насінням) карантинних організмів на територію України, спонукання докласти можливих зусиль для зупинення розповсюдження нових шкідників та хвороб, утриматися від транспортування рослин, насіння, фруктів, овочів та квітів під час міжнародних подорожей. Спеціалісти ДУ «Івано-Франківська фітосанітарна лабораторія» представили учасникам семінару екземпляри карантинних організмів, що поширені на території області, та інші наочні матеріали.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь