Спеціалісти Держпродспоживслужби Івано-Франківщини провели практикум для студентів та викладачів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ
Короткостроковий ознайомчий семінар на тему: «Розвиток споживчого ринку, як об’єкту державного регулювання. Досвід Держпродспоживслужби за відповідним напрямком», що його нещодавно провели спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби, був спрямований на посилення практичної складової освітнього процесу здобувачів професійно-технічної освіти.
Даний захід розроблений з врахуванням профорієнтації навчального процесу, який поширений на майбутніх працівників туристичної галузі, ресторанного господарства та сфери торгівлі.
В рамках семінару слухачів ознайомили із загальним поняттям «консюмеризму», роллю і впливом суб’єктів споживчої політики, в тому числі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, організацією та особливостями проведення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства в галузі туризму, порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення зокрема і в роботі закладів ресторанного господарства, особливостями торгівлі продуктами харчування та заходами по запобіганню виникнення харчових отруєнь.