В допомогу суб’єктам роздрібної торгівлі створено дорожню карту розробки спрощених процедур, заснованих на принципах системи НАССР
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує: усі оператори ринку харчових продуктів відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.
Одним із основних обов’язків операторів ринку харчових продуктів є розроблення, введення в дію та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Для закладів роздрібної торгівлі, в тому числі - кіосків, палаток, прилавків та рухомих транспортних засобів для торгівлі, де забруднення харчових продуктів є малоймовірним, згідно п.4 ст.21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено застосування спрощеного підходу.
Для допомоги таким операторам ринку, спеціалісти Держпродспоживслужби розробили дорожню карту - Алгоритм по розробці спрощених процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів( НАССР).