Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання клубу «Повір у себе» для осіб старше 45 років

Дата: 02.09.2019 10:12
Кількість переглядів: 481

30 серпня  2019  року  в Тлумацькій  районній  філії   Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбулося   засідання клубу «Повір у себе» для осіб старше 45 років за участю начальника Тлумацького відділу обслуговування громадян ( сервісного центру ) управління обслуговування громадян головного управління  Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області  Ірини  Кочкодан.

Відкриваючи захід,  фахівець з профорієнтації Мар’яна Олійник   ознайомила учасників з основними послугами державниї служби зайнятості та сучасними підходами щодо їх утримання, електронними сервісами державної служби зайнятості, зокрема: “Електронний кабінет шукача роботи”, ”Електронна черга”, ”Платформа профорієнтації та розвитку кар’єри”, “Моя професія: консультаційна мережа”. Розповіла присутнім про активні заходи служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню осіб даної вікової категорії, відмітила що люди передпенсійного віку мають зважити на те, що їх зайнятість суттєво впливає на розмір пенсії і вони мають вжити всіх можливих заходів для отримання роботи і збереження легальних трудових відносин до настання пенсійного віку.

Ірина  Кочкодан  ознайомила присутніх  з основними нормами пенсійного забезпечення та із змінами в чинному законодавстві України в даній сфері. У форматі запитань-відповідей обговорила  вимоги законодавства щодо необхідного страхового стажу для призначення пенсії, порядок підтвердження та необхідність легальної зайнятості населення, порядок врахування заробітної плати для обчислення пенсії та залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітку, а також ознайомила  із перевагами користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

 Практика проведення подібних зустрічей доводить реальну потребу надання громадянам кваліфікованих роз’яснень задля усвідомлення ними необхідності завчасного піклування  про своє пенсійне майбутнє.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь