Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як підготувати дитину до школи?

Дата: 15.08.2019 17:13
Кількість переглядів: 438

Закінчується літо, а з ним добігають кінця шкільні літні канікули. Незабаром  діти повернуться до шкільних занять, гуртків, секцій.

Фото без опису

Звичайно,  літо – прекрасна пора для зміцнення здоров’я та проведення загартування дітей.  Проте  в організованих колективах діти тісно контактують між собою  і тому є більший ризик підхопити збудників інфекційних захворювань.

Щоб в наступному навчальному році діти були здорові перед початком навчального року необхідно :

  • Пройти профілактичний огляд та отримати довідку від лікаря про стан здоров’я та готовність дитини до школи ;

  • Перевірити, чи є у дитини усі необхідні щеплення згідно віку та Національного календаря щеплень.   Перед початком навчального року надолужте усі пропущені щеплення. Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції.

  • Прищепіть своїм дітям елементарне правило гігієни - мити руки перед їжею і після туалету - саме це захистить вашу дитину від десятка інфекційних хвороб, в тому числі і гострих кишкових.

  • Забезпечте дитині правильне харчування, сніданок для дітей обов’язковий. Якщо дитина довго перебуватиме в навчальному закладі, то краще, щоб в обід вона харчувалась у їдальні. 

Під час перерв найкращим перекусом можуть бути фрукти, тому давайте дітям в школу яблуко, банан і т.п. Для харчування школярів дуже шкідливі чіпси, сухарики, фастфуди, газовані напої, а також багато солодощів. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 3 години до сну. Тільки тоді ваша дитина буде краще спати вночі, а на ранок прокинеться бадьорою.

  • Дітям молодших класів не варто давати в школу телефони та гаджети. Контролюйте та обмежте час  користування ними вдома.

  • Для всіх учнів краще проводити більше часу на свіжому повітрі: більше ходити пішки, займатись іграми, бігати. Рухатися якомога більше. Рух – це життя.

  • Подбайте про робоче місце дитини вдома для виконання домашнього завдання. Тут мають значення багато умов - освітлення, метеофактори.

Більше уваги приділяйте поставі, втома часто буває наслідком неправильної постави. Сутула спина приводить до того, що легені виявляються затиснутими, скорочується об’єм повітря під час вдиху. Від недостатності кисню м’язи втомлюються набагато швидше. Звичка низько нахиляти голову до столу під час роботи створює додаткове навантаження на м’язи спини і приводить до головного болю.

  • Налаштуйте дитину психологічно, це дуже важливо для дітей, Старайтеся, щоб у житті Ваших дітей було більше позитивних емоцій.

 

Комплексна готовність та організованість дитини дадуть успішний старт школяреві у навчальному році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь