Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Яблуневі сади потребують захисту від яблуневої плодожерки

Дата: 08.08.2019 14:58
Кількість переглядів: 413

За даними управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспожвслужби в Івано-Франківській області, під час проведення маршрутних обстежень в базових господарствах Галицького, Снятинського та Тлумацького районів було відмічено, що у яблуневих садах триває літ, яйцекладка 2-го покоління та шкідливість гусениць 1-го та 2-го поколінь яблуневої плодожерки.

Фото без опису

При відлові на феромонну пастку 3 і більше метеликів яблуневої плодожерки за 7 днів необхідно провести хімічні обробки.

За  надпорогової  чисельності  шкідника,  обробітки доцільно проводити інсектицидами:    агростак біо – 0,2-0,25 л/га;   ампліго – 0,3-0,4 л/га;  бі-58 топ – 2,0 л/га;  гамбіт – 0,07 кг/га;   інспектор – 0,05-0,07 кг/га;   люфокс , к.е. 1л/га;  номолт, к.с.  0,5-0,7 л/га;   нурік, к.е – 1-1,5 л/га, кораген 20, к.е-0.150-0,175 л/га, супербізон – 2,0 л/га та інші.

В приватному секторі від гусениць плодожерки, попелиці застосовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню: альтекс, к.е – 2-3 мл на 6-10 л води;  антигусінь, к.с. 4 мл на 10 л води;  армет, к.с. – 4 мл на 10 л води;  каліпсо, кс 2 мл на 10 л води;  люфокс, к.е. 10 мл на 10 л води;  рубус протект, в.г 0,7 г на 10 л води; цезар, к.е. 4-6 мл на 10 л води та інші.

При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь