Олешанська територіальна громада
офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про стан пляжів Івано-Франківщини

Дата: 07.08.2019 10:07
Кількість переглядів: 422

Сьогодні в Івано-Франківській області функціонує 3 рекреаційні зони масового відпочинку для населення (пляжі). Це пляж на міському озері в місті Івано-Франківську та 2 в Яремчанській зоні (пляж ТК «Буковель» та озеро «Парктур»). Адміністративно-господарські приміщення пляжів та прилегла до них територія утримуються в належному санітарному стані.

Фото без опису

Згідно «Плану лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи під час здійснення державного контролю (нагляду) у сфері санітарного законодавства на 2019 рік» Головним управлінням  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводяться моніторингові візити (дослідження поверхневих вод) зон для купання та відпочинку.

За результатами лабораторних досліджень, проведених акредитованими лабораторіями   Івано-Франківської області,  вода в зонах рекреації відповідає вимогам санітарних норм і правил.

 

Однак, під час відпочинку на пляжах та під час купання слід дотримуватись певних правил, щоб не зіпсувати відпочинок проблемами зі здоров'ям!  А саме:

  1. В жодному разі не слід купатися в місцях, де встановлено табличку «Купання заборонено».

  2. Заходити і виходити з води краще не босоніж, а у пляжному взутті. А також, обов'язково мийте ноги після відвідування пляжу.

  3. Не пити воду з відкритих водойм.

  4. Продукти зберігайте у закритому посуді і ретельно слідкуйте, щоб у їжу не потрапляв пісок.

  5. Не використовувати воду з водойм для миття овочів чи фруктів.

  6. Щоби себе вберегти від зараження гельмінтами, обирайте ті пляжі, де немає вигулу собак і котів: цей фактор підвищує ризик заразитися гельмінтами, особливо аскаридами, токсокарами, власоглавами.

  7. Дуже важливо ретельно мити руки або використовувати антисептичні гелі перед прийомом їжі на пляжі.

  8. Кишкова паличка і подібні інфекції прекрасно почувають себе у воді, якщо ви полюбляєте пірнати і ковтати воду – ви у зоні ризику.

  9. Не купуйте на пляжі тортики, трубочки, тістечка, іншу домашню випічку з рук, адже їжа з вершками, сметаною, сиром, яка швидко псується – джерела стафілококової токсикоінфекції.

  10. Не рекомендуюється купувати копчену рибу, таранку на пляжі і стихійних ринках.

Якщо ви раптом відчули здуття і біль в животі, нудоту, слабкість та підвищення температури - не нехтуйте допомогою медичних працівників. Якщо під час відпочинку у вас з'явилось відчуття дискомфорту, зуд, лущення шкіри, пухирі, ламкість нігтів, якщо у вас запаморочення, нудота, блювання, марення, непритомний стан - негайно зверніться за медичною допомогою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь